viz_top

FIBARO vezetéknélküli vízérzékelő egy univerzális eszköz, mely érzékeli a nedvességet, a hőmérsékletet, teljesen vízálló és úszik a víz felszínén. A jelenleg kapható legjobban használható és legesztétikusabb vízérzékelő. Használható elemről, de attól függően, hogy hol és hogyan szeretné működtetni, akár 12 vagy 24 VDC tápegységről is. A kimeneti csatlakozóknak köszönhetően a meglévő biztonsági rendszerrel is együttműködik, a bemeneti csatlakozók használata pedig lehetővé teszi, hogy külső érzékelőt kapcsoljunk hozzá, így a nehezen hozzáférhető, vagy kisebb helyeken is használható a szenzor.

viz2

Kettős szabotázsvédelem

A FIBARO vízérzékelő letisztult formatervezett megjelenése vonzza a tekintet, az ember vágyat érez kézbe venni és közelebbről megvizsgálni. A beépített mozgásérzékelője minden mozgást és áthelyezést érzékel és ilyen esetben leállítja az eszköz működését. Ha megpróbálják kinyitni, vagy szétszerelni, akkor jelzést küld a központi vezérlő egységnek, amely figyelmeztetni fogja Önt. Ne feledje, ez egy fontos biztonsági eszköz, amely segít megóvni otthonát és szeretteit!

Aranyozott érzékelők

A FIBARO vízérzékelőnek 3 db ultra érzékeny szenzorral rendelkezik, mindhárom 24 karátos arannyal van bevonva, ezáltal a korróziónak is ellenállnak.  A kifinomult teleszkópos mechanizmus révén az érzékelő egyetlen felületen is használható.

viz3 

viz4

Jelzés színekkel

A FIBARO vízérzékelője a LED-eknek köszönhetően színekkel is jelez, így ránézésre megállapítható, hogy érzékel-e vizet vagy hőmérsékletváltozást és tájékoztat arról is, hogy megfelelő-e a vezeték nélküli kapcsolata a központi vezérlővel.

viz5

A biztonság az első

Ha szivárgást érzékel a rendszer, azonnal értesíti Önt még mielőtt a kádból vagy a mosógépből kifolyó víz elárasztaná az otthonát. (viz7) Ha mágnes szelepet helyez el a vízrendszerben, akkor a Fibaro intelligens otthon rendszer vezérelni tudja azt egy relé modul segítségével és szükség esetén elzárja a vizet. Egyéb érzékelőkkel összehangolva számos feladatsor is végrehajtható, például az intelligens dugalj segítségével kikapcsolja és áramtalanítja a mosógépet, vagy amikor tüzet érzékel, bekapcsolja az elszívót.

viz6

viz7

Nem süllyed el a vízben

A FIBARO vízérzékelőt úgy tervezték meg, hogy az a legszélsőségesebb körülmények között is helytálljon. -10°C és 90°C között is használható. Vízálló burkolattal rendelkezik és úszik a víz felszínén.

Műszaki adatok:

  • Energiafogyasztás: 0,4W
  • Radió Protokoll: Z-Wave
  • Frekvencia: 868,4 MHz
  • Hőmérséklet mérési pontosság: 0,5°C és 40°C között
  • Hőmérsékletérzékelési tartomány: -20°C és 100°C között
  • Környezeti hőmérséklet: 0°C és 40°C Között
  • Elem típusa: CR123A
  • Méretek: 72mm x 28mm
  • Átviteli hatótávolság: akár 50m szabadban és szerkezettől függően akár 30m beltérben
  • Vizet és tüzet is képes érzékelni