smoke_top

 

A FIBARO vezetéknélküli füstérzékelője egy  hőmérsékletérzékelővel ellátott és nagy szakértelemmel megtervezett eszköz, amely maximális védelmet nyújt tűzesetek ellen.  Valójában nem csak egy füstérzékelő, mert ha nincs elég füst egy égés során, akkor a gyors hőmérsékletváltozásra is reagál és értesíti Önt. Csak egy ilyen kombinált érzékelővel lehet teljes biztonságban az egész család.

fust1

Minimalista formatervezés

Lágy vonalvezetés, fényes sima felület és kis méret.

Vizuális és akusztikus riasztás

A FIBARO füstérzékelő beépített hanggal és RGB LED fényjelzéssel tájékoztatja Önt és családját a közelgő veszélyről.

Polírozott rács

A rács nem csak jól néz ki, de lehetővé teszi, hogy a legkisebb füstmennyiség is bejusson az érzékelőbe és azonnal tudjon reagálni a készülék.

Ultra kicsi ház

fust2

A Fibaro füstérzékelő talán a Világ legkisebb vezeték nélküli füstérzékelője.

fust3

Szabotázs elleni védelem

A FIBARO füstérzékelő szabotázs elleni védelemmel is rendelkezik, így Ön azonnal értesítést kap, ha valaki megpróbálja szétszerelni, leszerelni, vagy ellopni. Az érzékelő fontos része az Ön otthoni biztonsági rendszerének, ezért nem megengedett a szakszerűtlen szétszerelése.

fust4

Tökéletesség

Ez a szó jellemzi leginkább a füstérzékelőn található rácsot, ami az egyik legfontosabb eleme ennek az eszköznek. A füst ezen a perforáción áramlik be a kamrába és már a legkisebb mennyiséget is érzékeli a készülék. A rács minden nyílása elektrokémiailag kialakított, kiváló minőségű anyagból készült.

fust5

Az Ön döntése

 Az intelligens otthon segít megvédeni családját a tűz és más fenyegetések ellen. Ön dönti el, hogy a Home Center milyen lépéseket hajtson végre az esetleges vészjelzések során. Például, ha jelez a füstérzékelő, a rendszer kinyithatja az ablakokat, felhúzhatja a redőnyöket, kivilágíthatja a menekülési útvonalakat. Az adott parancssorokat egy gombnyomással elindíthatja a telefonjáról, vagy táblagépéről.

fust7

Egy érzékelő sok lehetőség

 

fust6
A FIBARO vezetéknélküli füstérzékelő tápellátása lehet elemes, vagy 12 /24 V DC. Beállítástól függően, elemmel akár 3 évig folyamatosan működhet

fust8
Kompatibilis más riasztórendszerekkel is, legyen az hagyományos vezetékes, vagy vezeték nélküli rendszer.

Érzékenység beállítása

Az érzékelő érzékenységét a Home Center 2 segítségével állíthatja be attól függően, hogy melyik helyiségbe telepíti. Például egy konyhában érdemesebb kevésbé érzékenyre állítani, vagy egy olyan helyiségben, ahol kevésbé valószínű a füst, ott akár a maximálisra.

fust9

fust10

 

fust11

Beépített teszt funkció

A füstérzékelő egy akkumulátoros eszköz, amely teszteli a Z-Wave hálózatot és önmagát is, és tájékoztatja a Home Center-t az esetleges hibáról. A tesztelés 5 mp-ként történik, a vizsgálat elég megnyomni és lenyomva tartani a készülék házán található gombot és megvárni a jelzőfényt. A készülékbe épített jelzőfény zöld színnel jelzi a megfelelő működési állapotot.

A legkisebb füstöt is érzékeli és rögzíti

Attól függetlenül, hogy a rendszer küld-e riasztást vagy sem, folyamatosan figyeli és rögzíti a füstöt és a hőmérsékleti adatokat, így ezek a későbbiek során bármikor megtekinthetők.

fust12

A Z-Wave hálózat kommunikációja

A beépített RGB LED-ek színei jelzik a hálózat állapotát is. A Fibaro füstérzékelő vezeték nélkül, vagy vezetékkel is képes kommunikálni a központtal, ezért ha gyenge a hálózat, akkor vezetékes csatlakozással is működik. A rendszerben található minden fix tápellátással rendelkező eszköz átjátszóként is funkcionál, így kapcsolatban van a távolabbi egységekkel is.

fust13

Technikai információk: 

  • Elem típusa: CR123A
  • Energiafogyasztás: 0,4 W
  • Frekvencia: 868,4 MHz
  • Rádió Protokoll: Z-Wave
  • Hőmérsékletmérési pontosság: 0,5 °C (0-40°C)
  • Hőmérséklet érzékelési tartomány: -20°C – 100°C
  • Átviteli hatótávolság: 50m szabadtéren, épület szerkezetétől függően 30m beltérben
  • Méretek: 65mm széles és 28mm magas