ajtoablak_top

A FIBARO Ajtó/Ablak érzékelő elemmel működik és egy reed relé található benne. Ennek az érzékelőnek a segítségével figyelemmel kísérheti az ajtók, kapuk és ablakok helyzetét, továbbá használható hőmérsékletérzékelőként és digitális bemenetként is, automatikus világítás kapcsoláshoz és beléptető rendszerekhez. A Z-Wave kommunikációs szabvány garantálja a teljes kompatibilitást a Fibaro intelligens otthon rendszerrel.

ajtoablak2

ajtoablak3

szinvalasztek

Extrém kompakt

A FIBARO Ajtó/Ablak érzékelő rendkívül kicsi, kategóriájában a legkisebb. Könnyű és vékony kialakításának és színválasztékának köszönhetően szinte észrevehetetlen az ajtóra vagy ablakra szerelve.

ajtoablak1

ajtoablak4

Reed relés érzékelő

A reed relék használatával még több információt képes érzékelni és megjeleníteni a központi vezérlés. A modul érzékeli, hogy az ablakok és ajtók nyitva, vagy zárva vannak. Megadhatjuk például, hogy a bejárati ajtó nyitásának érzékelése esetén a rendszer kapcsolja fel a világítást, vagy csak jelezze a nyitást, ha Ön távol van otthonától.

ajtoablak5

Vezeték nélküli beépítés

A FIBARO Ajtó/Ablak érzékelő bemenetelét egy hagyományos fali kapcsolóval is vezérelhetjük. Ezáltal olyan helyre is tehetünk kapcsolót, ahova eddig a vezeték hiánya miatt nem tudtunk.

ajtoablak7

ajtoablak8

Hőmérsékletérzékelő

A FIBARO Ajtó/Ablak érzékelő tovább bővíthető egy BS18B20 típusú hőmérsékletérzékelővel. Telepítése egyszerű, csupán csatlakoztatni kell a 3 lábát az Ajtó/Ablak érzékelő bemeneteihez. Az így kapott adatok segítségével automatikusan vezérelhető a helyiségek szellőzése, hűtése vagy fűtése.

ajtoablak6

Programozott üzemmód kapcsoló

A FIBARO Ajtó/Ablak érzékelő egyedülálló funkciója, hogy elindíthatunk vele különféle előreprogramozott működési üzemmódokat. Lehet hozzá csatlakoztatni mozgásérzékelőt, vagy egy hagyományos kapcsolót és így egy vezeték nélküli kapcsolót kapunk és nincs más dolgunk, mint beprogramozni a kívánt működési módot, melyet a kapcsolóval működtetni szeretnénk.

ajtoablak9

ajtoablak10

ajtoablak11

Gyors és egyszerű telepítés

Az érzékelő telepítése egyszerű. Vegye ki a dobozból, távolítsa el az elemet védő fóliát és a ragasztócsíkkal rögzítse a kívánt helyre.

ajtoablak12

Az eszköz telepítése:

 1. A DEVICES oldalon válassza az ADD parancsot
 2. A Home Center tanuló módba kapcsol (30sec)
 3. Nyomja meg az érzékelő házán található gombot
 4. A rendszer felismeri az eszközt és az kész a használatra
ajtoablak13

 

Vezeték nélküli frissítés

Az eszköz automatikusan frissíti magát, ha újabb szoftver érhető el.

ajtoablak14

Műszaki adatok:

 • Áramforrás: ER14250 típusú elem
 • Környezeti hőmérséklet: 0°C és 40°C között
 • Hőmérséklet érzékelő: 1
 • Rádió Protokoll: Z-Wave
 • Frekvencia: 868,4 MHz
 • Átviteli távolság: akár 50m szabadban és épület szerkezettől függően akár 30m beltérben
 • Méretek: 76mm x 17mm x 19mm